Ön a háziorvosától vagy postai úton kapja meg a széklet mintavételhez szükséges eszközt, melynek segítségével a mintavételt otthonában el tudja végezni. Az egységcsomag tartalmazza az ingyenesen visszaküldhető válaszborítékot, a használati útmutatót, illetve 2 db székletminta-vételi tartályt és gumikesztyűt.

Fontos, hogy ne végezzen mintavételt a menstruációs ciklus alatt, illetve ha a végbélből vérzést tapasztal (pl. vérző aranyér esetén). Szintén fontos, hogy a széklet, amiből mintát vesz, ne érintkezzen semmivel. Mintavétel előtt érdemes vizeletet üríteni, hogy lehetőség szerint a széklet vizelettel se érintkezzen.

A 2 mintavételi csőbe külön-külön, két egymást követő nap székletürítés után kell közvetlenül kis mennyiségű székletmintát vennie a mintavételi csőből lecsavarható pálcika segítségével. A mintákat helyezze a zárófüles nejlontasakba, majd tegye bele a kapott, már előre megcímzett borítékba. Ha a háziorvosától vette át az egységcsomagot, akkor a mintákkal együtt küldje el  a meghívólevélen jelzett, levágott részt is a 2 mintavétel dátumával kitöltve.

A csomagot mihamarabb postán, ablaknál kell feladnia. Az Önhöz legközelebb eső, bármely postafiókban fel tudja adni a mintákat, postaládába azonban nem dobható be. A feladás az Ön számára díjmentes, a kézbesítési cím (1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.) a borítékon nyomtatottan szerepel. A mintát akkor se vigye vissza a rendelőbe a háziorvosához, ha a mintavételi egységcsomagot tőle kapta, mert a székletvér vizsgálata kifejezetten erre szakosodott laboratóriumban, és nem a háziorvosi rendelőben történik.

Partner oldalak

KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK @2022