A vizsgálat eredményéről az EESZT (www.eeszt.gov.hu) felületén találja meg a leletét vagy személyesen érdeklődhet a vizsgálat helyszínén. Ha a vizsgálat nem mutat eltérést a normálistól, két év elteltével ismételten szűrővizsgálatra fogjuk hívni.

Amennyiben valamilyen elváltozás miatt további vizsgálatra van szükség, a szűrőállomás 2 héten belül jelentkezni fog a tisztázás érdekében. A vizsgálatot a szűrőközpont szakemberei elvégzik, vagy további rányítják Önt a megfelelő egészségügyi intézménybe annak érdekében, hogy a tisztázás mielőbb megtörténhessen, ha pedig szükséges, haladéktalanul megfelelő orvosi ellátásban részesüljön.

Ne feledje: a betegség korai felismerésével kedvezőbb gyógyulási esélyre számíthat. Tudnia kell, hogy ritkán, de előfordulhatnak olyan gyorsan növő daganatok, amelyek a szűrővizsgálat idején még nem mutathatók ki. Ezért fontos az emlők egészséges állapotának ismerete. Amennyiben a két szűrővizsgálat közötti időben bármilyen eltérést észlel emlőiben (például csomót tapint, a mellbimbó befelé fordul, vagy véres váladékozást észlel), azonnal forduljon háziorvosához!

Partner oldalak

KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK @2022