A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai március 4-én az Allee Bevásárlóközpontban interaktív nap keretében hívták fel a figyelmet a vastagbélszűrés fontosságára és a korai felismerés jelentőségére a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika munkatársaival közösen.

Március világszerte a vastagbéldaganatok elleni küzdelem hónapja. A vastagbél rosszindulatú daganatai hazánkban is népbetegségnek számítanak. Rendszeres szűrővizsgálattal azonban időben felismerhetők és hatékonyan kezelhetők a tünetmentes elváltozások, így megakadályozható a betegség kialakulása.

A prevenciós nap keretében az érdeklődők tájékoztatást kaptak a népegészségügyi célú, szervezett vastagbélszűrési programról, amely az 50-70 év közötti lakosoknak biztosítja a térítésmentes szűrés lehetőségét. Az eseményre ellátogatók kötetlen beszélgetés keretében hasznos ismereteket tudhattak meg a szűrés első állomásának tekinthető fájdalommentes mintaadásról, a legfontosabb tudnivalókról és a szűrésen való részvétel feltételeiről. Továbbá hasznos információkat kaptak a vastagbéltükrözést megelőző teendőkről, illetve lehetőségük volt betekinteni egy kolonoszkópos vizsgálatba is.

Ha Ön is többet szeretne tudni a népegészségügyi célú, szervezett szűrésekről, látogassa meg honlapunkat.

https://szures.nnk.gov.hu/

Éljen a térítésmentes népegészségügyi szűrések lehetőségével. A rendszeres szűrés életet menthet!

A prevenciós nappal kapcsolatban további információt az alábbi linken olvashat: https://semmelweis.hu/mediasarok/2023/02/21/prevencios-interaktiv-napot-tart-a-semmelweis-egyetem-a-vastagbelrak-megelozese-erdekeben/

Partner oldalak

KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK @2022

sz2020 also infoblokk