Szakmai hírek

SZABADON VÁLASZTHATÓ ELMÉLETI TOVÁBBKÉPZÉS GYÓGYSZERTÁRI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORTBA TARTOZÓ EÜ. SZAKDOLGOZÓK SZÁMÁRA

 

Tisztelt (Szak) Asszisztens Kolléga!

A jelentkezést az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet szerinti, SZTK-A-66836/2022 nyilvántartási számon minősített szabadon választható elméleti továbbképzésünkre (e-learning) megnyitottuk:

A továbbképzés címe: „A népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok. Online képzés gyógyszertári asszisztensek részére”

A továbbképzés célja:

A hazánkban népbetegségnek számító emlő-, méhnyak- és vastagbéldaganatok gyakran csak előrehaladott állapotban kerülnek felismerésre, habár mielőbbi kiszűrésükre hatékonyan működő szűrővizsgálati módszerek állnak a lakosság rendelkezésére. A gyógyszertárakban tevékenykedő egészségügyi szakdolgozók a lakossággal való közvetlen szerepük okán, prevenciós és egészségfejlesztő munkájuk részeként hatékonyan felhívhatják a figyelmet a népegészségügyi szűrések fontosságára és mozgósíthatnak a szűréseken való részvételre.

Az online továbbképzés a résztvevők számára térítésmentesen vehető igénybe.

Az online továbbképzés jelentkezési felületét, képzési anyagát és a vizsgatesztet az antsz.hu-n a regisztrációt követően tudja elérni. A Regisztrációs segédlet a képzésre történő jelentkezéshez az alábbi linken érhető el: https://www.antsz.hu/legfrisebb_hirek/gyogyszertari-asszisztens-kepzes.html

A továbbképzés sikeres elvégzésével 15 kreditpont szerezhető.

A képzés kezdő időpontja: 2023.01.23-ától folyamatos.

A képzésen való részvétel feltétele: a 63/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1. sz. melléklete szerinti 8. GYÓGYSZERTÁRI ELLÁTÁS szakmacsoportba tartozó szakképesítés vagy szakképzettség, a regisztráció a projekt képzési programjára.  

A továbbképzés vizsgateszt kitöltésével zárul. A továbbképzés eredményességének és a képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltétele, hogy a kitöltött írásbeli teszt eredménye meghaladja a 70%-ot. Amennyiben a résztvevő nem felelt meg a vizsgán, három alkalommal ismételten vizsgát tehet.

Amennyiben a továbbképzéssel kapcsolatos egyéb kérdés merül fel, kérjük, jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A továbbképzés az EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 számú „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt keretében valósul meg.

Eredményes továbbképzést kívánunk!

SZABADON VÁLASZTHATÓ TOVÁBBKÉPZÉS GYÓGYSZERÉSZEK SZÁMÁRA

 

A támogatási szerződés aláírásával elindulhat az országos vastagbélszűrés.

A lakosság egészségtudatosságának fejlesztése, a szűrővizsgálatokon való részvételi hajlandóság növelése, a népegészségügyi programok hatékonyságának növelése, valamint a szűrővizsgálati rendszer felülvizsgálata és annak korszerűsítése a célja annak a programnak, amely újabb mérföldkövéhez érkezett.

Vastag- és végbélszűrési program indul ősztől, az egészségügyi kormányzat várakozásai szerint a következő két évben mintegy 2,4 millió - 50 és 70 év közötti - férfi és nő vesz majd részt az uniós és hazai forrású programban - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Kovács Attila országos tisztifőorvos.

A projekthez csatlakozott háziorvosok és gasztroenterológiai központok megjelenítéséhez, kattintson ide.

Átadták a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vastagbélszűrési minták kiértékelését végző felújított laboratóriumát. A beruházásra 841 millió forint uniós forrást fordítottak.

Projektazonosító: EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001

Projekt címe: KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK

Projektmegvalósítás kezdete, vége: 2016.03.01. – 2023.10.31.

Projekt költségvetése: 16 663 766 106 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Partner oldalak

KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK @2022

sz2020 also infoblokk