A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ EFOP 1.8.1 – VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt célul tűzte ki a népegészségügyi vastagbélszűrésben résztvevő szakemberek felkészítését a szűrésben való részvételükre.

A projekt keretén belül fejlesztésre került a „Népegészségügyi célú vastagbélszűrés” című oktatási tananyag a projekt keretében vastagbélszűrésben résztvevő háziorvosi praxisok számára. A tananyag népegészségügyi, gasztroenterológiai, kommunikációs és informatikai témakörökben készíti fel a szűrésben érintett szakembereket – háziorvosokat, körzeti ápolókat és asszisztenseket – az országos népegészségügyi vastagbélszűrés megvalósítására.

Célunk, hogy a továbbképzést elvégző szakemberek naprakész információkkal rendelkezzenek a népegészségügyi szűrés helyzetéről, a vastagbélszűrés elméleti alapjairól, valamint hasznos ismereteket sajátítsanak el a szűrés gyakorlati megvalósításához.

A továbbképzések elektronikusan, „e-learning” felületen valósulnak meg. E tanulási módszer legnagyobb előnye rugalmasságában rejlik. A továbbképzésen résztvevők időbeli és térbeli korlátok nélkül, egyénileg, saját időbeosztásuknak és tanulási igényeinek megfelelően, korszerű tanulási technikával tudják a tananyagot feldolgozni, elsajátítani. A háziorvosi praxisok számára a projekt keretében történő vastagbélszűrésen való részvétel előfeltétele a fent részletezett e-learning továbbképzés elvégzése és a tanulási folyamat végén a tesztvizsga teljesítése.

A tananyag szakmai tartalmára épül a „Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében” című, akkreditált szabadon választható elméleti továbbképzés, melynek akkreditált pontértéke összesen 16 pont a háziorvosok részére.

„A Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében háziorvosi asszisztensek részére” című, szabadon választható, elméleti továbbképzés pontértékét az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ összesen 20 pontban állapította meg.

A népegészségügyi vastagbélszűrés országos kiterjesztése következtében növekszik majd a kolonoszkópos vizsgálatra utalt páciensek száma is. Az emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek továbbképzése céljából meghirdetésre került a „Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek részére” című szabadon választható elméleti továbbképzés elvégzésével összesen 20 pont szerezhető.

A továbbképzések 2017 őszétől elérhetők, elérésükhöz www.antsz.hu weboldalon történő regisztráció és Képzésmenedzsment Rendszer hozzáférés szükséges.

Bővebb információért olvassa el részletes útmutatónkat, melyet ide kattintva tud letölteni: https://www.antsz.hu/data/cms78417/KMR_tanuloi_FKK_fin

Partner oldalak

KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK @2022

sz2020 also infoblokk