A projekt célul tűzte ki a szűrővizsgálatokban résztvevő szakemberek felkészítését. Ennek jegyében a képzési alprojekt akkreditált, ingyenes, szabadon választható elméleti és gyakorlati továbbképzéseket szervez akkreditációs pontszerzési lehetőséggel, köztük mammográfiai asszisztensek részére is.

A képi diagnosztikai szakmacsoport szakemberei számára fejlesztett elméleti és gyakorlati képzésekre 2018. első felében 3 alkalommal került sor. A „Továbbképzés a mammográfiában jártas asszisztensek részére az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében – Emlőszűrés, emlődiagnosztika szakmai továbbképzés és kommunikációs tréning” (nyilvántartási száma: SZTK-A-05673/2017, a továbbképzés teljesítésével megszerzett pontérték: 18 pont)  közel háromszáz érdeklődőt vonzott.

mammografiai tovabbkepzes

Az egynapos kurzusokon a résztvevők ismereteit radiológiai és onkológiai témakörökben olyan előadók bővítették, mint Dr. Forrai Gábor radiológus főorvos, Tóth Zsófia részlegvezető radiológiai asszisztens, Dr. Sebő Éva radiológus főorvos és Dr. Tóth Judit onkológus főorvos. A továbbképzések szakmai tartalmának alapját Dr. Forrai Gábor radiológus főorvos vezetésével a projekt tananyagfejlesztő munkacsoportjának gondozásában elkészült „Emlődiagnosztikai asszisztensek elméleti és gyakorlati kézikönyve (Emlőszűrés, komplex emlődiagnosztika, mammográfia, emlő ultrahang, MRI és intervenciók)” című tankönyv jelentette. A szakmai előadásokon túl kiscsoportos tréningeken fejleszthették kommunikációs készségeiket a szakemberek. A napi rutinba könnyen beépíthető helyzetgyakorlatok megoldásában tapasztalt trénerek segítették őket.

Az ország különböző részeiből érkezett szakemberek pozitív írásbeli visszajelzései szerint a képzés szervezése, a szakmai előadások és a kommunikációs tréning is felülmúlta a várakozásokat.

Partner oldalak

KOMPLEX NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK @2022

sz2020 also infoblokk