Oldal előállításának időpontja: 2020-10-26 22:07:24.847

Sikeres összefogás az Egészségfejlesztési Irodákkal

A tavalyi év folyamán több alkalommal is együttműködtünk az Egészségfejlesztési Irodák munkatársaival annak érdekében, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet a népegészségügyi célú szűrések fontosságára.

2019 októberében az Egészségfejlesztési Irodák (EFI-k) Információs és Továbbképzési Napján előadások keretében a projekt munkatársai ismertették a szűrővizsgálatok elméleti alapjait, bemutatták a projekt felépítését, tevékenységeit és feladatait, kiemelve az EFI-k szerepének jelentőségét a lakosság mozgósítása szempontjából. Az előadássorozat végén a résztvevők a számukra kifejlesztett továbbképzési program tartalmi elemeivel ismerkedhettek meg.

A „Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében” című e-learning továbbképzéssel biztosítottuk, hogy az EFI-irodák munkatársai naprakész információkkal rendelkezzenek a népegészségügyi szűrés helyzetéről, a vastagbélszűrés elméleti alapjairól, valamint, hogy hasznos ismereteket sajátítsanak el a szűrés gyakorlati megvalósítását végző háziorvosi praxisok tevékenységének támogatásához a lakossági információszolgáltatáson keresztül.

A képzésen való részvétel ingyenes volt. 2019. november – 2020. január között 158 EFI-munkatárs végezte el az elektronikus továbbképzést.

 efi hírlevél

Mindezen tevékenységekkel az volt a célunk, hogy összhangban az EFI-k 2019-es egyik kiemelt feladatával közösen ösztönözzük a lakosságot a szűréseken való részvételre. Az irodáknak kiemelt szerepe van a szűrőprogramok népszerűsítésében, a lakosság mozgósításában, hiszen az állampolgárokkal aktív kommunikációs tevékenységet folytatnak. Ennek érdekében lakossági tájékoztató anyagokat és figyelemfelkeltő reprezentációs célú ajándéktárgyakat biztosítottunk és biztosítunk továbbra is számukra a minél hatékonyabb edukáció érdekében.